Pris 150 kr
Pris 20 st eller fler 120 kr
För dig som är idrottare är maten av stor betydelse eftersom den påverkar kvaliteten på ditt träningspass och hur din kropp svarar på träning över tid. Vill du optimera din prestation kan det till och med vara avgörande. I Ät rätt när du tränar får du lära dig mer om de vanligaste näringsämnena och hur mycket energi du behöver beroende på hur hårt du tränar. Du får också veta hur du sätter ihop kosten för att den ska passa just dina behov och hur du planerar matintaget i förhållande till träning och tävling. I slutet finns goda receptförslag på hur en dags meny kan se ut, beroende på energibehov.

Tryckfel, på sidan 27 har det tyvärr blivit ett tryckfel. De allmänna rekommendationerna är 25-40% och inte 25-49% som står i häftet.

Om författarna Petra Lundström och Emma Lindblom

Ät rätt när du tränar är författad av Petra Lundström, doktorand och idrottsnutritionist vid Karolinska institutet och Emma Lindblom, idrottsnutritionist på Riksidrottsförbundets Elitidrottsavdelning. Petra har författat all text i häftet och Emma har författat recepten.

Här finns en lärgruppsplan till det här materialet för dig som vill jobba vidare i din förening. Kontaktuppgifter till SISU Idrottsutbildarna finns på sisuidrottsutbildarna.se.  

Fakta

Titel Ät rätt när du tränar
Författare Emma Lindblom, Petra Lundström
ISBN 978-91-87745-61-4
Artikelnummer 1376
Utgivningsår 2015
Sidantal 56
Format Häfte