Pris 410 kr
Pris 20 st eller fler 328 kr
Medlemspris Bli medlem 359 kr

Förbättra tekniken med strukturerad stabilitetsträning

Inom varje idrottsgren finns det idrottare som har en överlägsen teknik. De utmärker sig genom att deras rörelser är vackra och inte tycks vara ansträngande. I den här boken med tillhörande webbplats får du veta varför strukturerad stabilitetsträning är avgörande för effektiva och framgångsrika idrottsprestationer – vare sig du är sjukgymnast, tränare, idrottsvetare eller idrottare.

Muskelarbete i form av byggstenar

Byggstenarna stabilitet, rörlighet, symmetri och balans utgör grunden för att utveckla rörelser och förebygga skador. Om du aktiverar rätt muskler, i rätt tid och i rätt ordning, ökar dina chanser att uppnå din maximala fysiska potential. Med utgångspunkt i dessa byggstenar har sjukgymnasten Joanne Elphinston utvecklat konceptet JEMS (Joanne Elphinston Movement System) som används både i Storbritannien och Sverige. I mer än tjugo år har Elphinston utvecklat och använt sin metod på idrottare inom många olika idrotter.

Webbplats med övningsbank

Till boken hör även en webbplats. Här finns ett sjuttiotal av bokens övningar filmade, så att du kan se dem i deras fulla utförande vilket är viktigt för att kunna göra övningarna så bra som möjligt. Förutom webbplatsen finns i denna nya upplaga ett nytt kapitel om funktionell krafthantering.
 

Fakta

Titel Total stabilitetsträning
Författare Joanne Elphinston
ISBN 9789186323967
Artikelnummer 1349
Utgivningsår 2014
Sidantal 384
Format Mjukband