Pris 289 kr
Pris 20 st eller fler 231 kr
Medlemspris Bli medlem 259 kr

Bryt åldrandet och bli starkare

När man blir äldre kanske inte kroppen hänger med på samma sätt som tidigare. Kanske saknas den sista kraften i benen för att komma upp för den branta backen eller armstyrkan för att skotta snön på garageuppfarten? Detta är helt naturligt och drabbar alla äldre i takt med stigande ålder. Men det finns ett sätt att bryta trenden. Forskning har visat att styrketräning, och specifikt Senior Power Training, hjälper äldre att få starkare muskler. Styrketräning är minst lika bra, om inte bättre, för hälsan än konditionsträning och minskar risken för att drabbas av exempelvis demens, fetma och hjärt- kärlsjukdomar.

Webbplats och dvd

Boken innehåller omfattande träningsprogram som även finns filmade på en webbplats (inloggningskod finns i boken). Övningarna är enkla att utföra både hemma och på gymmet. En nivåindelning gör det möjligt att hitta passande övningar vare sig du inte tränar eller har en längre träningsbakgrund. Materialet kan även ge tips på övningsupplägg för dig som arbetar med träning av äldre. Klicka här för att komma till webbplatsen för Senior Power, inloggningskod hittar du i boken.
 

Senior Power på Kunskapskanalen

Michail Tonkonogi, en av författarna till Senior Power - styrketräning för äldre, intervjuas av Bengt Westerberg i programmet En bok, en författare. Under den 30 minuter långa intervjun diskuterar man boken och styrketräningens nytta när vi åldras. Klicka här för att se programmet på urplay.se


Fakta

Titel Senior Power
Författare Helena Bellardini, Michail Tonkonogi
ISBN 978-91-86323-72-1
Artikelnummer 1345
Utgivningsår 2013
Sidantal 232
Format Mjukband