Pris 150 kr
Pris 20 st eller fler 120 kr

Minska risken för knäskador med starkare knämuskulatur

Knäskador är en alltför vanlig idrottsskada. Korsbandsskador drabbar till exempel mer än 5 000 per år, inte minst ungdomar. En studie på fotbollsspelande flickor har dock visat att det går att minska risken för främre korsbandsskada med hjälp av ett träningsprogram som kallas ”knäkontroll”.
 
Knäkontroll – en väg till skadefri idrott är häftet för dig som vill jobba med förebyggande träning av knät. Förutom information om hur knät är uppbyggt och hur det fungerar får du i träningsprogrammet övningar som stärker knämuskulaturen på rätt sätt, till exempel knäböj och utfallssteg. Du får också svar på vilka som är de vanligaste knäskadorna och hur de behandlas.

Webbplatsen Knäkontroll

Webbplatsen Knäkontroll är kostnadsfri och en samproduktion mellan SISU Idrottsböcker, Svenska Fotbollförbundet och Folksam. Webbplatsen ersätter den tidigare appen. Besök den nya och responsiva webbplatsen www.knakontroll.se

För iPhone hittar du appen i appstore genom att söka på knäkontroll.
För android hittar du appen Knäkontroll på Google Play.

Uppmärksammat område

Sveriges Radio har vid ett par tillfällen uppmärksammat problemet med knäskador och hur de kan förebyggas. Här kan du lyssna och läsa deras inslag.

Radiosportens sändning Dålig utbildning bakom korsbandsskadorna

 

Exempel på övningar


Fakta

Titel Knäkontroll
Författare Anette von Porat
ISBN 978-91-8632361-5
Artikelnummer 1316
Utgivningsår 2013
Sidantal 81
Format Häfte