Pris 155 kr
Prissänkt! Gäller så länge lagret räcker. (Ord pris 289 kr.)

Recept för både vardagen och idrottsprestationen

Idrottarnas kostbok är en bok om kost och idrott. Den innehåller allt från praktiska vardagstips om hur du som idrottare ska tänka och äta för att kunna prestera, till bra och enkla favoritrecept som lätt kan användas i vardagen. Del ett tar upp praktiska frågor. Vilka ingredienser behöver jag alltid ha i skafferiet för att kunna laga bra mat och samtidigt idrotta hårt? Vad står det egentligen på innehållsförteckningen? Och vad bör jag tänka på om jag är vegetarian, gluten- eller laktosintolerant? Hur du ska äta som idrottare beror naturligtvis också på vilken idrott du håller på med. Här beskrivs också hur du ska anpassa din kost så att den blir så optimal som möjligt för just din idrott.

Tips och favoritrecept från idrottare

Är du nyfiken på hur idrottare från just din idrott äter under en träningsdag, eller vill du få tips om hur elitidrottare brukar äta i samband med träning och tävling? I så fall kommer du att tycka att del två är spännande. Här delar elitidrottare från ett tjugotal olika idrotter med sig av sina bästa mattips och recept, både i vardagen och under tävling. I bokens tredje del får du reda på allt om den senaste forskningen vad gäller idrott och kost.

Här kan du läsa och ladda ner Riksidrottsförbundets kostpolicy

Fakta

Titel Idrottarnas kostbok
Författare Anki Sundin
ISBN 9789185433759
Artikelnummer 1275
Utgivningsår 2009
Sidantal 262
Format Mjukband