Pris 150 kr
Pris 20 st eller fler 120 kr

Ge barn möjligheten att utveckla koordinerade kroppsrörelser och en kroppsmedvetenhet


Basträning för barn ger dig en mängd övningar med varierande rörelsekombinationer som fokuserar på barns stabilitet, balans och kroppskontroll. Om dessa ”rörelsefrön” planteras tidigt så har barnen alla möjligheter att utveckla en stabil fysisk grund – oavsett om syftet är god hälsa eller idrottsliga framgångar.

Basträning för barn ingår också som ett av två material i Plattformen, idrottens gemensamma barn- och ungdomstränarutbildning.

- Enkla väl utförda rörelser skapar en stabil grund för framtiden, säger författaren Joanne Elphinston, av många ansedd som förebild inom stabilitetsträning.

Joanne har länge arbetat med elitidrottare i ett stort antal idrotter och är särskilt inriktad på muskelbalansering, rehabilitering och av att förbättra idrottares maximala prestationer. Hon är en välrenommerad sjukgymnast, föreläsare och författare.

SISU Idrottsböcker frågade Joanne vad hon tycker är viktigt att fokusera på när det gäller barn och fysisk träning?
- Jag tycker det är viktigt att ge barn möjligheten att utveckla koordinerade kroppsrörelser och en kroppsmedvetenhet, samt att lära dem känna hur man hanterar olika krafter och sin egen kroppsvikt på ett effektivt sätt. Jag ser ofta barn som kämpar med att lära sig en viss teknik inom sin idrott när de egentligen saknar grundläggande rörelsetekniker, vilket gör att de inte kan utföra rörelsen direkt.
 
Basträning för barn kommer med tillhörande webbplats. 
 

Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning


Plattformen Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning på basnivå heter Plattformen och vänder sig till tränare och ledare för barn och ungdomar mellan 7-15 år. Här ges tränare och ledare möjlighet att lära sig grunderna för hur de blir en positiv och självständig idrottsledare för barn och ungdomar. Deltagarna ges möjlighet att utveckla sina ledaregenskaper och knyter nya kontakter med andra ledare inom olika idrotter. Utbildningen är likvärdig oavsett distrikt och vilken idrott ledaren är verksam i och kräver inga förkunskaper.

Här kan du läsa mer om Plattformen på SISU Idrottsutbildarnas webbplats.

Som kurslitteratur på Plattformen ingår
Idrottsledare för barn och ungdom och Basträning för barn.
Kurslitteraturen kan köpas i ett paket som du hittar här.

Exempel på övningar i basträning för barn


 

SISU Idrottsböckers träningsserie

Basträning för barn ingår i SISU Idrottsböckers populära träningsserie, där flertalet av materialen består av ett träningshäfte och en kompletterande webbplats.

Fakta

Titel Basträning för barn
Författare Joanne Elphinston, Susanne Wolmesjö
ISBN 9789186323165
Artikelnummer 1297
Utgivningsår 2011
Sidantal 56
Format Häfte